Ni skrivnost, da občudujem samostojne ženske, ki imajo “jajca” slediti svojim sanjam. Zato me tudi ni presenetilo, da sva se s Saro ujeli po prvem mojitu, ko se nama je končno uspelo dogovoriti za sestanek nekaj mesecev nazaj. S Saro sva si pravzaprav precej podobni, približno istih let, barva las je očitna, največjo podobnost pa sem opazila v tem, da je prav tako zagnana, motivirana in neizprosna pri svojem delu, kot jaz. V najini generaciji redko srečam podobno sogovornico.

Sara je mlada pravnica, ki je svojo strast našla v oblikovanju kvalitetnih dizajnerskih klobukov, ki so v celoti izdelani ročno v Sloveniji, ustvarja in piše pa pod imenom The Blonde Bliss.

Pred kratkim sem jih imela priložnosti preizkusiti tudi sama, na setu, ko sva s Saro posneli nekaj fotografij za spletno trgovino BlondBerry. Ravno BlondBerry je tista ključna točka, ki naju je sprva povezala, saj se mi je zdela idealna ženska za prestavitev kolekcije, pa tudi njeni klobuki  so RES nekaj posebnega. Iz izkušenj lahko povem, preizkusila sem nemalo klobukov, a vsi so našli mesto samo v omari. Sarino kolekcijo bi pa lahko nosila cel čas. Da so posebni, pove že dejstvo, kako dela z njimi. Iz rok ga je predala kot največjo dragocenost, skrbno zaščitenega. Občutek, ko ga nosiš je pa… fenomenalen.

Torej, kaj nastane, ko moči združita dve blondinki? Noro zabavno sodelovanje! Pustimo stereotipe na strani, nad Saro, s katero sva v teh nekaj mesecih sodelovanje krstili z nezanemarljivo količino kavic in koktejlov, seveda vse v dobro poslovnih odnosov. 😉 V tem času sva se ena od druge naučili ogromno novega, predebatirali nešteto idej in pripravili nekaj odličnih projektov.

Skratka, Sara, hvala, ker si me bodrila na shootingu, ker se kameri ponavadi bolj kot ne izogibam, fotografije bom za vsak slučaj skrbno shranila, ko jih bo potrebno posredovati Forbesu.

 

Believe and you’re half way there.

Na snemanje sva se odpravili z Anjo, vizašistko in fotografijo, s polnimi rokami opreme, dvakrat zgrešili lokacijo (ponedeljek, pač) in z rahlo zamudo prispelo v Le Petit Cafe, kjer smo bile dogovorjene za brunch. Po zadostni dozi kofeina in uri občudovanja unikatnega srebrnega nakita izpod rok mojstrice Sande Vidmar, smo odhitele do bližnje samotne ulice, kjer nam je med napadi smeha in zelo resnih pogovorov uspelo ovekovečiti najino blond na kvadrat sodelovanje, navsezadnje pa tudi prijateljstvo.

klobuki: The Blonde Bliss Hats
Sara nosi BlondBerry kombinezon
jaz nosim BlondBerry ripped jeans (moje najljubše), Zara top in Birkenstock natikače
nakit: Sanda Vidmar (najdeš jo tudi na BlondBerry!)

FOTO: ANJA GEČ