Med porodniškim “dopustom” sem na spletu odkrila cel nov svet, ki mi je bil prej popolnoma neznan – mami blogerke. Domače, tuje, ni pomembno. Moram reči, da so bile ravno te na videz popolne mamice krive za moje napačne predstave o “čistem” stanovanju, primernem za naslovnice interior revij, popolno stilirane otroke s popolno polizano frizuro. Ja, sanjala sem o tem, kako bo J.-jeva sobica perfetktno stilirana v črno-belih odtenkih, saj nisem ljubiteljica barv in iskreno – ni mi jasno, zakaj bi se moj otrok moral oblačiti v cirkuškega klovna samo zato, ker je otrok. Saj so igrače barvne. Spoznal bo barve. Tudi dokazano je, da v prvih tednih črno-bele oblike najbolj vplivajo na otrokov razvoj vida.

Sanjala sem o popolnih matchy-matchy outfitih, jeanskah, allstarkah, črnih majčkah s potiski mojih najljubših rock bendov… Odštekanih frizurah, ki jih bom delala vsako jutro.

Hja, realnost je pa čisto druga. Otroka sem imela v zgoooodnjih dvajsetih, prvi vnuček, babice obožujejo barve (seveda), neka znana slovenska spletna trgovina nas je nategnila z mojim izbranim vozičkom (ki ga od avgusta 2015 ŠE VEDNO ČAKAM!), zato sem si sposodila zelenega, od tete, lastne sobice nima, seveda, ker ga ne spraviš iz moje postelje. Odštekane frizure nosim samo jaz, ko ga peljem zjutraj v vrtec in ne najdem krtače za lase. Realno, namesto v stylish jeans, t-shirt in allstar kombinaciji, potomček ponosno fura stil “žabe” – zeleno na zeleno na zeleno. Pa naj. Razen za kakšno fotko, mi to, kako je oblečen moj otrok ne pomeni kaj preveč. Ker ITAK umaže. In to še prej, če mu oblečem kaj lepega. Murphy!

Skratka, od mojih predstav o popolnem črno-belem materinstvu iz revije se ni uresničilo NIČ. No, ponavadi sem jaz črno bela. Oblečena v črno, bela neprespana faca in črni podočnjaki. Če to šteje.

Hvala vesolju za babice, ki skrbijo, da mu nikoli ničesar ne zmanjka, ampak mami pogreša shopping po svojih željah.

Dolgo sem si pasla oči na nekaterih slovenskih spletnih trgovinah, pa bila tudi malo skeptična zaradi omenjene slabe izkušnje. Ampak sem se pa nenormalno zagledala v nekaj kjuut dodatkov za otroško sobico in mizico, morala sem kupiti nekaj za svojo črno-belo dušo.

 

Kovček iz trde lepenke “Roar” (A Little Lovely Company) – najdeš ga TUKAJ

“Superhero” set – posamezne dele najdeš TUKAJ. S tem imam pa velike težave – nikoli ni čist, ker vedno JAZ jem iz njega. Geek v meni mi ne dovoli jesti iz drugih krožnikov, kot iz Batmana. 😛 Note to self: naroči še en set krožnikov.

Šparovček “Slonček” – najdeš ga TUKAJ

Shranjevalna vreča za igrače “Kids Stuff” – najdeš jo TUKAJ

Vse skupaj sem našla v trgovinici Moja Mala Sobica. Naročeno je prišlo naslednji dan, res nisem pričakovala takšne hitrosti. Ker imam tudi sama spletno trgovino, sem na takšne malenkosti zelo pozorna, poklicna deformacija pač. Komunikacija je super, gospa je pomagala pri izbiri in prijazno razložila, da bom na en željen artikel morala počakati, ker jim je zmanjkalo zaloge, spletna stran je zelo pregledna. Skratka, zelo zadovoljna. Oba z malčkom sva bila seveda zelo vesela.

Vsaj nekaj sivine v prenatrpanem cirkuškem stanovanju. <3