“Sreča je vonjati sveže umite lase.” Ja! Absolutno. Toda NE ob 6:10 zjutraj in ne ob 6:10 zjutraj v taksiju, ko so še vedno toliko mokri, da vsake toliko na majico pade kapljica z las, saj so posušeni na hitro samo na vrhu, da ni tako očitno, da si zaspala kot krava na kavču, sredi noči, z računalnikom v roki.

Pride dan, ko si že zjutraj zaželim, da bi imela tisto nadomestno glavo med nogami. Ko pomislim, kako je moškim lažje! Po petih minutah v kopalnici izgleda bolje, kot jaz po enoinpol urnem tretmaju v domačem “kozmetičnem salonu”. Ne zmoti ga, ko se otrok zbudi, zaradi preglasne hoje v iskanju parne nogavice, brez slabe vesti gre na delo, čeprav otrok steguje ročice in se dere “Mami, maaami!” Pardon, “Atiiii.” Mene pa! Nisem ena tistih mam, ki bi otroka s težavo pustile v vrtcu, hell, komaj čakam september, da gre mali spet uživat s prijateljčki, mami pa brez slabe vesti delat. Toda danes pa ne. Kot da že mokri lasje in puder čez dva dni staro maskaro pod očmi ni dovolj.

Ta teden je že brez dodatnega stresa dovolj napet, inboxi pregorevajo, ker ne zmorem tako hitro odpisati na vse emaile, ki so se nabrali med morjem (resno me mika, da kliknem ‘delete all’, se uležem na tla in se delam, da sem polž). Motivacijo za delo iščem na dnu skodelice kave, ravno toliko je je, da lahko dokončam, kar moram dokončati do konca avgusta. Pa nič več. Na srečo so vse kreative že narejene. 😉

In potem se spomnem, da se bliža Blogsi. Seveda 3 ure obsedeno klikam po Asosu in naročim v treh rundah, da mi kdo prej ne ukrade zadnjega para 50% znižanih Steve Madden salonarjev. (Saj to gre na davčno, ane?) Grem stavit, da bodo poštarji ta teden imeli poln k..ufer paketov z oblačili, saj je 85% udeleženk konference trenutno del goreče debate, kaj bo imela katera oblečeno v soboto. Stakes are up!

Oblačila pa niso edina stvar, ki se naroča zadnji čas. Mene je rešila Nina iz tiskarne TimBo. 3 dni pred konferenco, polno so-blogerk in predstavnikov podjetij, ugotovim, da še vedno nimam novih vizitk. No, zdaj jih bom imela. Sicer 5 min pred zborom, ampak who cares. 😀

Po uspešno urejeni situaciji z vizitkami naredim to-do list. Že samo, ko ga pogledam, mi gre para iz ušes! Saj vem, vsi govorimo, da bi dan rabil več ur, ampak DAN RABI VSAJ 36 UR!! Skoči sem, skoči tja, nesi to na pošto, plačaj to, nafilaj stroj vmes, tam, tja, to, ono…. *break down* Modre besede dobre prijateljice, ki so mi včeraj dale misliti in danes omejile katastrofo:

“Ženske imamo preveč dela, ker si ga same naredimo.”

Res je! Danes, namesto, da bi se lotila direktno največjega problema, sem počistila pisarno.

Namesto, da bi otroka prepustila njegovemu očetu brez slabe vesti, sem 10 min sedela zraven in se počutila neskončno krivo, ker ga puščam “samega” in v joku.

Namesto, da bi oblikovanje vizitk prepustila v celoti oblikovalki, sem sama naredila dizajn in ji poslala skice, da naj točno tako prenese v ustrezen program.

Namesto, da bi odgovorila na pomembne emaile, sem šla najprej odgovarjati na “lažje” emaile, večinoma prošnje za nasvet, pomoč, ki bi jih včasih lahko tudi preskočila.

Namesto, da bi objavila kakšno že pripravljeno objavo, pišem tole novo, ker se mi ravno zdi, da imam nekaj za povedati. In še hujše, stare objave brišem še pred objavo, ker se mi po drugem branju zdi, da niso dovolj dobre. Zato sploh ne bom več brala za sabo! 🙂

No, pa je ura šele 11. Kaj šele bo.

Ampak hej… V resnici si nikoli ne želim biti moški. Veš zakaj? 😉 (see proof below)

Da zaključim – razumem, zakaj je moškim lažje v poslu. Razmišljajo drugače, večinoma so prioritete jasno postavljene, ne zj*bejo jih hormoni in materinski nagoni, še vedno se redkokateri moški med delovnim časom (in drugače) redko obremenjuje s tem, ali je zjutraj slučajno pozabil vzeti mokra oblačila iz pralnega stroja… Toda tudi ženske dokazujemo, kaj smo sposobne narediti na poslovnem področju! Podjetja, ki jih spoznavam v zanjem času imajo v večini za seboj ženske direktorice. Mamice, celo! Ženske, ki izgledajo fenomenalno, imajo srečne družine (no, nekatere namesto otrok živalske otročke) in uspešen posel.

Sara Zavernik – The Blonde Bliss

Urška Golob – Prav Posebna Mama

Katja Fašink – Revolution.wtf

Katarina Račič – Magic Planner Co

Tjaša Deu – moj najljubši YouTube guru 😛

Eva Lozina – Nepopolna mama (in so-organizatorka konference Blogsi)

vse moje Mami Blogerke, ki jih ne morem napisati poimensko, ker nihče ne bi bral te klobase 😛

ostale punce iz ženske podjetniške FB skupine Visoke pete – visoki cilji

Drage moje, občudujem vas. <3